Kymmenes kerta Markkinatansseissa

2019 iso kokoonpano

 Tämä vuosi on vesilahtelais-lempääläiselle The Patents -bändille, eli Patentin veljille tai oikeastaan nyt Patentin perheelle juhlavuosi Kuokkalankosken Markkinoitten Markkinatansseissa, sillä bändi vastaa markkinaillan tanssimusiikista nyt jo kymmenettä kertaa peräkkäin.

 - Kyseessä on todella juhlavuosi ja tämä on meille kesän kohokohta. Markkinatanssit on ollut hieno tapahtuma kaikki nämä vuodet.ja me ollaan tykätty tästä aina valtavasti, toteaa bändin laulusolisti ja vetäjä Seppo “Patentti” Elomaa.

  Tämän vuoden Markkinatansseihin tulee nyt poikkeuksellinen erikoiskokoonpano, jossa on juhlavuoteen sopien peräti 10 jäsentä. Bändissä oli alun perin kuusi soittajaa, eli laulajan lisäksi pari kitaristia, basisti, rumpali ja kosketinsoittaja. Sitten vuonna 2011 mukaan tuli saksofonisti ja ihan viime vuosina mukana on ollut myös toinen fonisti.

 - Nyt sitten mukaan tulee kaksi upeaa naista taustalaulajiksi, eli Patentin veljet on nyt sitten oikeastaan Patentin perhe, kun mukaan tulee pari siskoa, naurahtaa Elomaa.     

 The Patents on tehnyt keikkoja kaikkiaan jo 15 vuoden ajan. Siitä huolimatta musiikkia on tehty harrastuspohjalta ja kaikilla muusikoilla on ollut koko ajan myös omat päätyönsä. Ohjelmisto on vuosien myötä kehittynyt erittäin laajaksi käsittäen kappaleita 50-luvulta tähän päivään asti. Yleisön mukaan sitten ohjelmistosta poimitaan aina sopivat kappaleet.

 -Ehkä juuri se, että olemme tehneet musiikkia koko ajan harrastuspohjalta, on taannut sen, että meillä on ollut koko ajan mukavaa. Ja tämä meidän hyvä fiilis on yleensä tarttunut myös yleisöön, muistelee Elomaa

 Markkinoitten järjestäjät, eli Lempäälän Rotaryklubi on myös ollut tyytyväinen siihen, että Patentsit vetää aina Mansikin kammarin täyteen väkeä.

 - Kyllä me järjestäjät olemme olleet niin tyytyväisiä bändin soittoon ja hyvään tunnelmaan, että kyllä voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että Patentit on ikään kuin housebändi Markkinatansseissa, toteaa Lempäälän Rotaryklubin tuore presidentti Joona Koivisto.

 Patentin veljien kokoonpanossa on vuosien myötä tapahtunut melko paljonkin muutoksia. Jonkun verran on vaihdoksia bändin sisällä ollut myös siinä, kuka soittaa mitäkin soitinta. Nykyinen rumpali esimerkiksi soitti välillä koskettimia.

 - Aivan varmasti voin sanoa oikeastaan vain sen, että lempääläinen kitaristimme Erkki Patentti oli mukana myös ensimmäisellä keikallamme Markkinatansseissa, kertoo Seppo Elomaa.  

 Menneistä vuosista on Elomaalla todella hyvät muistot. Hänen mielestään ainakin bändillä on ollut aina tasaisen kivaa.

 - Ehkä nyt kuitenkin voin nostaa kärkeen sen ihan ensimmäisen keikkamme Markkinatansseissa vuonna 2010, josta jäi mieleen se, että tanssilattia oli koko illan täynnä ja vielä se lattian jyskytys encorea pyydettäessä ja kaikki se hurmos, muistelee Elomaa.

 Uutena asiana The Patentsin toiminnassa on ollut se, että on alettu tehdä tallenteita niin Youtubeen kuin Spotifyhinkin. Vaikka bändilla on varastossa paljon omiakin biisejä, on tallenteet tehty ainakin toistaiseksi vain covereista,

 -Viimeksi olemme ”patentoineet” Joe Cockerin tunnetuksi tekemän biisin ”Unchain my heart”, joka on aina ollut keikoilla hyvin toivottu biisi. Nyt ajateltiin, että tehdään siitä tallenne, niin saamme itsekin kuunnella miltä se kuulostaa, kertoo Elomaa.

 Lempäälän Rotaryklubin presidentti Joona Koivisto haluaa vielä muistuttaa, että tänä vuonna kannattaa tulla ajoissa Markkinatansseihin, ettei ainakaan jää ulkopuollelle. Mansikin kammariin ei kuitenkaan voida ottaa ihan määrättömästi väkeä sisään.

 - The Patents -yhtyeeltä isot kiitokset kuluneesta 10 vuodesta Markkinatanssien järjestäjille ja mahtavalle yleisölle. Tulkaa taas tänä vuonna markkinalauantaina 20.7. Mansikin kammariin tansseihin. Tilaisuus alkaa klo 20 ja bändi aloittaa klo 21, muistuttaa Seppo Elomaa lopuksi.

 

Teksti: Jorma Lehtinen

Kuva: Tom Lahti

 

The Patents kokoonpano markkinatansseissa 2019

Seppo Patentti                     Laulu ja taustalaulut

Erkki Patentti                      Kitara ja taustalaulut

Jyrki Patentti                       Kitara ja taustalaulut

Jimi Patentti                        Koskettimet ja laulu

Henri Patentti                      Rummut ja taustalaulut

Jukka Patentti                      Saksofoni, laulu ja taustalaulut sekä helistimet

Jari Patentti                          Saksofoni

Jussi Patentti                        Basso

Maija Patentti                       Taustalaulut

Johanna Patentti                   Taustalaulut

 

Lisäksi Joni Patentti miksaus ja kitarat