Yhdestoista kerta Markkinatansseissa

Kuva Tom Lahti

 Tämä vuosi on pirkanmaalaiselle The Patents -bändille, eli Patentin veljille tai oikeastaan nyt Patentin perheellejo 11.kerta Kuokkalankosken Markkinoitten Markkinatansseissa. 

 - Tämä on meille kesän kohokohta. Markkinatanssit on ollut hieno tapahtuma kaikki nämä vuodet.ja me ollaan tykätty tästä aina valtavasti, toteaa bändin laulusolisti ja vetäjä Seppo Patentti.

Tämän vuoden Markkinatanssit ovat Seppo Patentille aivan erityiset siitä syystä, että hän on nykyään Lempäälän Rotaryklubin jäsen itsekin ja ollut tiiviisti mukana kaikissa järjestelyissä.

The Patents on tehnyt keikkoja kaikkiaan jo 17 vuoden ajan. Siitä huolimatta musiikkia on tehty harrastuspohjalta ja kaikilla muusikoilla on ollut koko ajan myös omat päätyönsä. Ohjelmisto on vuosien myötä kehittynyt erittäin laajaksi käsittäen kappaleita 50-luvulta tähän päivään asti. Yleisön mukaan sitten ohjelmistosta poimitaan aina sopivat kappaleet.

 -Ehkä juuri se, että olemme tehneet musiikkia koko ajan harrastuspohjalta, on taannut sen, että meillä on ollut koko ajan mukavaa. Ja tämä meidän hyvä fiilis on yleensä tarttunut myös yleisöön, muistelee Seppo Patentti.

Markkinoitten järjestäjät, eli Lempäälän Rotaryklubi on myös ollut tyytyväinen siihen, että Patentsit vetää aina Mansikin kammarin täyteen väkeä.

 - Kyllä me järjestäjät olemme olleet niin tyytyväisiä bändin soittoon ja hyvään tunnelmaan, että kyllä voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että Patentit on ikään kuin housebändi Markkinatansseissa, toteaa Lempäälän Rotaryklubin tuore presidentti Tapani Tikkanen.

Patentin veljien kokoonpanossa on vuosien myötä tapahtunut melko paljonkin muutoksia. Jonkun verran on vaihdoksia bändin sisällä ollut myös siinä, kuka soittaa mitäkin soitinta. Nykyinen rumpali esimerkiksi soitti välillä koskettimia.

 - Aivan varmasti voin sanoa oikeastaan vain sen, että lempääläinen kitaristimme Erkki Patentti oli mukana myös ensimmäisellä keikallamme Markkinatansseissa, kertoo Seppo Patentti.  

Menneistä vuosista on Patentseilla todella hyvät muistot. Heidän mielestään ainakin bändillä on ollut aina tasaisen kivaa.

 - Ehkä nyt kuitenkin voin nostaa kärkeen sen ihan ensimmäisen keikkamme Markkinatansseissa vuonna 2010, josta jäi mieleen se, että tanssilattia oli koko illan täynnä ja vielä se lattian jyskytys encorea pyydettäessä ja kaikki se hurmos, muistelee Seppo Patentti.

Uutena asiana The Patentsin toiminnassa on ollut se, että on alettu tehdä tallenteita niin Youtubeen kuin Spotifyhinkin. Aikaisemmin tallenteet on tehty vain covereista. Nyt on kuitenkin tallennettu levyille myös Seppo Patentin omia sävellyksiä ja sanoituksia Hank Syväjoki -taiteilijanimellä. 

Lempäälän Rotaryklubin presidentti Tapani Tikkanen haluaa vielä muistuttaa, että tänä vuonna kannattaa tulla ajoissa Markkinatansseihin, ettei ainakaan jää ulkopuollelle. Mansikin kammariin ei kuitenkaan voida ottaa ihan määrättömästi väkeä sisään.

 - The Patents -yhtyeeltä isot kiitokset kuluneista vuosista Markkinatanssien järjestäjille ja mahtavalle yleisölle. Tulkaa taas tänä vuonna markkinalauantaina 17.7. Mansikin kammariin tansseihin. Tilaisuus alkaa klo 20 ja bändi aloittaa klo 21, muistuttaa Seppo Patentti vielä lopuksi.

Teksti: Jorma Lehtinen

Kuva: Tom Lahti

 

The Patents kokoonpano markkinatansseissa 2021

Seppo Patentti                    Laulu ja taustalaulut

Erkki Patentti                      Kitara ja taustalaulut

Jyrki Patentti                       Kitara ja taustalaulut

Jimi Patentti                        Koskettimet ja laulu

Henri Patentti                      Rummut ja taustalaulut

Pete Patentti                       Saksofoni, laulu ja taustalaulut sekä helistimet

Jari Patentti                         Saksofoni

Jussi Patentti                       Basso

Maarit Patentti                     Taustalaulut

Joni Patentti                         Miksaus