The Patents 20-vuotis juhlakiertue!

Kuva Tom Lahti

 Tämä vuosi on pirkanmaalaiselle The Patents -bändille, eli Patentin veljille tai oikeastaan nyt Patentin perheellejo 14.kerta Kuokkalankosken Markkinoitten Markkinatansseissa. 

 - Tämä on meille kesän kohokohta. Markkinatanssit on ollut hieno tapahtuma kaikki nämä vuodet.ja me ollaan tykätty tästä aina valtavasti, toteaa bändin laulusolisti ja vetäjä Seppo Patentti.

The Patents on tehnyt keikkoja kaikkiaan jo 20 vuoden ajan. Siitä huolimatta musiikkia on tehty harrastuspohjalta ja kaikilla muusikoilla on ollut koko ajan myös omat päätyönsä. Ohjelmisto on vuosien myötä kehittynyt erittäin laajaksi käsittäen kappaleita 50-luvulta tähän päivään asti. Yleisön mukaan sitten ohjelmistosta poimitaan aina sopivat kappaleet.

 -Ehkä juuri se, että olemme tehneet musiikkia koko ajan harrastuspohjalta, on taannut sen, että meillä on ollut koko ajan mukavaa. Ja tämä meidän hyvä fiilis on yleensä tarttunut myös yleisöön, muistelee Seppo Patentti.

The Patents täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sen kunniaksi Mansikin kammarissa nähdään ja koetaan spesiaali-ilta!!

 

Markkinoitten järjestäjät, eli Lempäälän Rotaryklubi on myös ollut tyytyväinen siihen, että Patentsit vetää aina Mansikin kammarin täyteen väkeä.

Patentin veljien kokoonpanossa on vuosien myötä tapahtunut melko paljonkin muutoksia. Jonkun verran on vaihdoksia bändin sisällä ollut myös siinä, kuka soittaa mitäkin soitinta. Nykyinen rumpali esimerkiksi soitti välillä koskettimia.

- Aivan varmasti voin sanoa oikeastaan vain sen, että lempääläinen kitaristimme Erkki Patentti oli mukana myös ensimmäisellä keikallamme Markkinatansseissa, kertoo Seppo Patentti.  

Menneistä vuosista on Patentseilla todella hyvät muistot. Heidän mielestään ainakin bändillä on ollut aina tasaisen kivaa.

- Ehkä nyt kuitenkin voin nostaa kärkeen sen ihan ensimmäisen keikkamme Markkinatansseissa vuonna 2010, josta jäi mieleen se, että tanssilattia oli koko illan täynnä ja vielä se lattian jyskytys encorea pyydettäessä ja kaikki se hurmos, muistelee Seppo Patentti.

Uutena asiana The Patentsin toiminnassa on ollut se, että on alettu tehdä tallenteita niin Youtubeen kuin Spotifyhinkin. Aikaisemmin tallenteet on tehty vain covereista. Nyt on kuitenkin tallennettu levyille myös Seppo Patentin omia sävellyksiä ja sanoituksia Hank Syväjoki -taiteilijanimellä. 

Seppo Patentti haluaa vielä muistuttaa, että tänä vuonna kannattaa tulla ajoissa Markkinatansseihin, ettei ainakaan jää ulkopuollelle. Mansikin kammariin ei kuitenkaan voida ottaa ihan määrättömästi väkeä sisään.

- The Patents -yhtyeeltä isot kiitokset kuluneista vuosista Markkinatanssien järjestäjille ja mahtavalle yleisölle. Tulkaa taas tänä vuonna markkinalauantaina 20.7. Mansikin kammariin tansseihin. Tilaisuus alkaa klo 20 ja bändi aloittaa klo 21, muistuttaa Seppo Patentti vielä lopuksi.

Teksti: Jorma Lehtinen

Kuva: Tom Lahti

 

The Patents kokoonpano markkinatansseissa 2024

Seppo Patentti                    Laulu ja taustalaulut sekä kitara

Erkki Patentti                      Kitara ja taustalaulut

Jyrki Patentti                      Kitara

Joni Patentti                       Kitara ja miksaus

Jimi Patentti                       Koskettimet ja laulu

Henri Patentti                     Rummut, taustalaulut ja miksaus

Jukka Patentti                    Saksofoni, laulu ja taustalaulut sekä miksaus

Jari Patentti                        Saksofoni

Jussi Patentti                     Basso

Maarit Patentti                   Taustalaulut ja laulu

Laura Patentti                    Taustalaulut ja laulu