LYSY ry Vuoden Palvelijaksi

Vuoden palvelijan tunnustuspalkinnon vastaanotti Sportia Matin kauppias Matti Vuorinen (kesk.). Luovuttajina olivat Lempäälän Rotaryklubista presidentti Pekka Mäenpää ja tuleva presidentti Tapani Tikkanen.

Lempäälän Rotaryklubi on jälleen valinnut Vuoden Palvelijan. Tänä vuonna arvonimen sai Sportia-Matin kauppias Matti Vuorinen. Valinta tehtiin nyt jo 39. kerran ja sen saaja julkistettiin klubin vuosijuhlassa syyskuussa 2020 ravintola Villa Hakkarissa.

Lempäälän Rotaryklubi valitsee vuosittain klubin toiminta-alueelta Lempäälästä tai Vesilahdesta henkilön tai yhteisön, joka klubin mielestä on parhaiten toteuttanut päivittäisessä työssään tai muissa toimissaan pyyteettömän palvelun ihannetta ja korostanut palvelemisen merkitystä kaikkien ihmisten kesken.

Ensimmäisenä Vuoden palvelijaksi v. 1982 valittiin Lempäälä-Seura ja viime vuonna tunnustuksen sai Kahvila Siiri ja yrittäjä Leena Soini. Valinta on 12 kertaa kohdistunut suoraan henkilöön ja 26 kertaa saajana on ollut yhdistys tai muu organisaatio. Vuoden Palvelijan näkyvänä merkkinä on jaettu alusta asti klubin jäsenen, taiteilija Kalevi Kankaalan suunnittelema ja valmistama kunniataulu.

- Rotaryklubin hallitus oli valinnassaan yksimielinen, totesi klubin viime kauden sihteeri Tapani Tikkanen puheessaan palkinnon saajalle. Matti Vuorinen on ollut Sportia-Matin yrittäjänä vuodesta -88 alkaen. Kuluneiden vuosien aikana hän on aina ollut valmis palvelemaan asiakkaitaan työtunteja laskematta. Lisäksi hän on tukenut monin tavoin lempääläistä urheilua lajista riippumatta. Tämä kaikki on vaatinut myös merkittävää rahallista panostusta. Vuosien ajan Sportia-Matti on tunnettu myös paikkana, jossa polkupyörien huollot onnistuvat nopeasti ja ammattitaidolla. Liikkeen pihassa pyöräilijät ovat aina saaneet ohi ajaessaan pyörän renkaat täytettyä vuorokauden ympäri. 

- Mielestäni tällaisilla kivijalkakaupoilla on tulevaisuutta vain, jos ne panostavat palveluun. Olen aina sanonut asiakkaille esimerkiksi polkupyöräkauppoja tehdessä, että meiltä pyörän ostaessasi saat myös varmuuden siitä, että hoidamme myös huollot ja korjaukset, jos jotain sattuu, totesi Matti Vuorinen kiitospuheessaan.

Kulunut vuosi on ollut korona-pandemian takia haasteellinen monilla aloilla. Urheiluharrastusten täydellinen keskeytyminen hiljensi myös urheilukauppaa. Yllättäväksi pelastajaksi tuli pyöräilyinnostuksen lähes räjähdysmäinen kasvu. Erityisesti sähköpyörät vietiin käsistä niin, että tehtaidenkin varastot tyhjenivät.

- Meilläkin tästä vuodesta taitaa tulla sähköpyörien myynnin lisääntymisen takia liikevaihdolla mitattuna peräti kaikkien aikojen paras, iloitsi Matti Vuorinen. 

 

Teksti: Jorma Lehtinen (LVS)