Rotary on kansainvälinen palvelujärjestö

Pertti Alasuutari Lempäälän Rotaryklubista Markkinoilla makkaranpaistossa.

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, palvelusta hyvänä esimerkkinä on Kuokkalankosken Markkinat. Toimimme yli 200 maassa ja jäseniä on yli 1,2 miljoonaa.

Toiminnan perustana ovat paikalliset rotaryklubit, jotka kokoavat yhteen samanmielisiä vaikuttajia tekemään hyvää omalla paikkakunnallaan. Klubit kutsuvat jäsenikseen paikkakuntiensa hyvämaineisia ammattinaisia ja – miehiä. Klubit kokoontuvat säännöllisesti, ja tapaamisissa eri ammattiryhmistä koostuvat jäsenet pitävät esitelmiä ajankohtaisista aiheista tai kutsuvat ulkopuolisia puhujavieraita.

Teema 2018: Ole innostaja!

Rotary tunnetaan maailmanlaajuisesta nuorisovaihdosta ja nuorten johtajien koulutuksesta. Lähes jokaisella suurehkolla paikkakunnalla Rotary järjestää vuosittain paikallisen nuoren vaihto-oppilasvuoden ja ottaa vastaan nuoren jostain päin maailmaa. Lisäksi järjestämme vuosittain useita RYLA (Rotary Youth Leadership Awards) – koulutuksia nuorille 14–30 vuotiaille, jotka haluavat tutustua johtajuuteen: kehittää päätöksentekokykyään, aloitteellisuuttaan, vuoro-vaikutuskykyään sekä taitoa esittää oma näkökantansa selkeästi ja vakuuttavasti.

On hienoa toimia järjestössä, jossa olen saanut olla jäsenenä jo 25 vuotta, joka tunnetaan turvallisena ja luotettavana palvelujärjestönä, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Kiitos jälleen kerran Lempäälän Rotaryklubille hienosti järjestetyistä markkinoista!

Kauden teema on – Be The Inspiration, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa - Ole innostaja. Tällä teemalla myös me rotarit haluamme haastaa teidät kaikki Innostajiksi muille omassa elämässänne.

Asiat eivät tapahdu, ne tehdään.

 

Jarmo Palukka

Piirikuvernööri 1390

2018–2019